Wijziging wachtdienst huisartsen - nieuw nummer! 

De huisartsenkring van Groot-Lede sluit vanaf 1 mei aan bij de Huisartsenwachtpost Regio Aalst.

De wachtpost Aalst is bereikbaar in het weekend van vrijdag 19 uur tot en met maandag 8 uur en op feest- en brugdagen (vanaf de avond ervoor tot de ochtend erna).


De wachtpost is enkel bereikbaar na telefonische afspraak via het centraal oproepnummer 1733. Het oude wachtnummer verdwijnt.

In 3 stappen word je snel geholpen:

 1. Kies je taal: druk 1 voor Nederlands, 2 voor Frans, 3 voor Duits en 4 voor Engels.
 2. Geef je postcode in en sluit af met een hekje (#).
 3. Een operator geeft je verdere instructies afhankelijk van je gezondheidstoestand: ga naar de wachtpost (Leopoldlaan 44 in Aalst) of naar de dokter van wacht, de dokter van wacht komt aan huis als je niet mobiel bent (enkel in uitzonderlijke gevallen), wacht tot je eigen dokter consultatie houdt, als de situatie ernstig is: ga naar de spoeddienst - er komt een ambulance.


Bel enkel naar 1733 voor medische problemen die niet kunnen wachten tot het spreekuur van je eigen dokter.


Tijdens de weekdagen blijft de wachtdienst geregeld door de artsen van de Geneeskundige Kring Lede. Ook hier bel je eerst naar 1733.
Nieuws uit de praktijk:

Sinds 1 oktober 2020 zijn er enkele wijzigingen in de contactgegevens van de praktijk. Gelieve onderstaande gegevens te noteren:

 • Adres: Blekte 147A – 9340 Oordegem (Lede)
 • Telefoon: 09/366.11.74
 • E-mailadres: eb.etkelbnestrasiuh@kjitkarp   !! Via mail worden geen medische vragen beantwoord of afspraken gemaakt. Gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen, indien mogelijk tijdens het telefonisch halfuurtje. 
 • Consultaties enkel op afspraak via telefoon of online via www.huisartsenblekte.be

.

Voor info ivm COVID-19: zie tabblad 'Corona-virus'Griepvaccinatie

Is het griepvaccin voor mij aanbevolen?  

De griepprik is sterk aanbevolen voor volgende risicogroepen:

 • personen die een van de volgende chronische ziekten hebben: hart-, long- of nieraandoeningen, diabetes, verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling;

 • zwangere vrouwen, personen ouder dan 65 jaar, mensen die verblijven in een instelling en kinderen ouder dan zes maanden onder langdurige aspirinetherapie
 • Personen die werken in de gezondheidssector
 • Personen die onder één dak leven met mensen uit de voorgaande punten of met kinderen jonger dan zes maanden
 • Personen tussen 50 en 65 jaar, ook als je niet aan een verhoogde risicoaandoening lijdt.

Tot 15 november kunnen enkel griepvaccinaties worden afgeleverd aan bovenvermelde personen.


Je griepvaccinatie: maak een afspraak

Het griepvaccin wordt best toegediend tussen midden oktober en midden december. Om zoveel mogelijk personen op tijd te kunnen vaccineren plannen wij dit jaar twee vaccinatiemomenten in,  op woensdagnamiddag 28 oktober en woensdagnamiddag 18 november, op afspraak. Op deze momenten kan u langskomen enkel om uw griepvaccin te laten zetten.

 • Hoe een afspraak maken voor één van deze vaccinatiemomenten?
  • Telefonisch via 09/366.11.74
  • Via mail (eb.etkelbnestrasiuh@kjitkarp ) met vermelding van de voorkeursdatum en de namen van de personen voor wie je een afspraak wenst. Wij wijzen u dan een uur toe.

Hebt u medische vragen, nood aan voorschriften of komt u liever op een gewone consultatie, maak dan een afspraak op een andere dag. Op het vaccinatiemoment wordt enkel het vaccin toegediend.